Založ si blog

Nie strata mandátu, ale IMUNITY bude pre Matoviča veľký problém!

Z Igora Matoviča – poslanca, podnikateľa, milionáraa v neposlednom rade podozrivého daňovníka s poslaneckou imunitou bude onedlho už len podnikateľ, milionár a  podozrivý daňovník bez poslaneckej imunity. Poviete si, aj to je výborné, čo by iní za to dali, ale mýlite sa. S Igorom Matovičom by dnes nikto rozumný nemenil. Jeho problém totiž nespočíva v strate poslaneckého mandátu. Ten Matovič k svojim marketingovým aktivitám nepotrebuje. Je dostatočne známy a priebojný. Tlačovky, ak sa to tak vôbec dá nazvať, môže robiť aj naďalej. Na to nemá a ani nebude mať jeho mandát žiaden vplyv. Čo sa týka poslaneckého platu, ten je v Matovičovom prípade naozaj smiešny. Najmä ak vezmeme  do úvahy, že jeho manželka je milionárka.

Čo je pre Igora Matoviča reálnym problémom, je hrozba straty poslaneckej imunity. Preto Matovič zrazu reaguje divne. Vypol si dokonca telefón, ako píše istý komentátor. To doteraz nikdy predtým neurobil. Matovič bral každý problém, každé podozrenie voči jeho osobe ako výzvu. Zavolal si novinárov a zatĺkal, útočil, prekrucoval fakty, vymýšľal si… Nie že by sa jeho mediálne vyjadrenie o obnovenej živnosti nenieslo v rovnakom duchu, problém je, že ho tentokrát musel mimoriadne dlho pripravovať. Zrejme sa mu trvalo, kým sa vôbec spamätal a vysporiadal s tým, že sa blíži obrovský problém – koniec.

Aby sme si rozumeli, nemám na mysli len politický koniec, ale koniec jeho beztrestnosti. Matovič si vystaval politickú kariéru na kritike zlodejov, klamárov a podvodníkov. To je samozrejme fajn, ale keď sa už povedalo A, treba dodať aj B. Igor Matovič síce poukazuje na majetky „zlodejov“, o svojom vlastnom, resp. „manželkinom“ však nehovorí. Prečo? Iste si viete predstaviť, že na Slovensku sa nestanete milionárom poctivou prácou. Teda ak predmet vašej činnosti nie je nejaká absolútna vychytávka, po ktorej je nenormálny dopyt u nás aj na zahraničných trhoch. Dovolím si povedať, že Matovičov podnikateľský zámer – distribúcia primitívneho spamu, takýmto super nápadom nie je ani nikdy nebola. Ak dodržiavate pravidlá, ak platíte dane, ak poskytujete férovú odmenu svojim zamestnancom, ak za nich platíte odvody, ak sa vám nestratí účtovníctvo, milionárom sa zrejme len tak ľahko nestanete.  Ak Matovič príde o mandát, čo zrejme príde, dozvieme sa, ako je na tom jeho vlastná morálka, poctivosť a zákonnosť jeho podnikania a zbohatnutia. 

Igor Matovič nešiel do politiky s cieľom zmeniť túto krajinu k lepšiemu. V prvom rade tam išiel kvôli osobnému prospechu, ktorý mu zaručoval jeho úžasný biznis plán so stranou, ktorej členom je len on, jeho bratranec, sekretárka a nejaký kamoš. V druhom rade mu v politike vyhovuje poslanecká imunita, ktorá mu pomáha preklenúť obdobie, počas ktorého by sa azda niekto mohol intenzívnejšie povenovať jeho podnikateľským aktivitám, konkrétne jeho účtovníctvu.

À propos, k účtovníctvu. Určite ste si všimli, ako ukončili tú inak smiešnu tlačovku, na ktorej upozornili na Matovičovu živnosť, Krempaská a Weisenbacher – vyložili na stôl účtovníctvo a vyzvali Matoviča, aby vyložil to svoje. Náhoda? To ťažko. Nemám sklony ku konšpiráciám, ale tentokrát si dovolím trošku dotvárať realitu. Účtovníctvo na stole aktivistky Krempaskej bolo skrytým odkazom pre Igora Matoviča, ktorým mu nepriamo dala (ona alebo niekto iný) na vedomie, čo sa bude diať a čo ho v nasledujúcej dobe čaká. Pre Igora Matoviča samotná strata poslaneckého mandátu neznamená naozaj vôbec nič. Zato strata poslaneckej imunity mu ešte môže, vzhľadom na zvláštne praktiky vo vedení účtovníctva, spôsobiť veľké starosti.

Politický prestup leta alebo protiprávne konanie?

18.08.2016

Deklarovať boj proti korupcii je povinná jazda slovenskej politiky. Proti korupcii tu bojujú všetci od Matoviča, cez Žitňanskú až po Kaliňákove orgány činné v trestnom konaní. Každý samozrejme bojuje svojrázne veselým spôsobom. Napriek tomu som si nevšimol, že by niekto z bojovníkov proti korupcii a za právny štát upozornil na prestup pätice poslancov Siete do [...]

Úspechu protestov pred Bonaparte už neveria ani organizátori

20.07.2016

Protestné akcie pred Bonaparte boli už od začiatku odsúdené na neúspech. Pred pár dňami to priznal aj jeden z lídrov opozície – Richard Sulík – zotrvanie Kaliňáka bolo vraj ich cieľom. Vysmial sa tým do tváre všetkým naivným občanom, ktorí chodia dôverčivo pokrikovať heslá pod okná premiéra, mysliac si, že práve tým sa niečo zmení. [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 10493x
Priemerná čítanosť článkov: 3498x

Autor blogu

Kategórie